Nieuwsbericht 'Nieuws'

25-30 November: Symposium 50 jaar Het Dorp.

Op 26 november 2012 is het precies 50 jaar geleden dat de TV marathon ‘Open het Dorp’ onder leiding van Mies Bouwman werd gehouden. Daarom viert Het Dorp feest en laat van zich horen! Van 25 t/m 30 november maken bewoners, medewerkers, cliënten en iedereen die Het Dorp een warm hart toe draagt er een bijzondere week van.  
De jubileumweek start met een symposium, een plek om de boodschap uit te dragen en dialoog tot stand te brengen. Het doel van het symposium is te verbinden. Bewoners, medewerkers, bestuurders, toezichthouders, management in zorg en revalidatie, onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven. Ook HEServis is van de partij op 28 en 30 November 2012 
Meer informatie vindt u hier

19 Oktober 2012: LIS lotgenotentreffen

In Wijchen was weer een lotgenoten treffen voor Locked-In patienten. Deze ontmoetingen worden georganiseerd op initiatief van Win Tusveld. Gastspreker was Marinus van den Berg. Thema: Wie ben ik ?

08 februari 2012 : Support beurs Jaarbeurs Utrecht.

U kunt ons bezoeken op de Supportbeurs in Utrecht van 9 t/m 12 mei 2012 we staan op Stand A080 hal 8. U kunt daar een aantal producten uitproberen zoals Brainfingers-computerbediening via de hersenen. Ook laten we zien hoe met een minimale beweging van het lichaam teksten geschreven kunnen worden.

12 juni 2011 : Nieuwe Brainfingers verkrijgbaar.

Brainfingers is al sinds 1999 bekend om het beschikbaar maken van computerbesturing voor zwaar gehandicapten.

Met de komst van Windows7 is er een nieuwe versie verschenen die werkt op de nieuwste software. De nieuwe behuizing is volledig van metaal en zeer robuust. Intern is de electronica verbeterd zodat gevoeliger signalen kunnen worden opgenomen. Meer informatie kunt u vinden op de producten pagina.

15 januari 2011 : Oogbesturing.

Voor mensen die Locked-In zijn en waar we denken dat met oogbesturing een verbetering in de communicatie kan plaatsvinden zijn er nu nieuwe mogelijkheden. Via een op de monitor bevestigde camera die de oogpupil volgt kan de computer worden bediend. In combinatie met onze software voor Locked-In Patienten kan in een aantal gevallen de mogelijkheden voor bediening worden verbeterd.

15 november 2010 : Het Mysterie Coma.

Geplaatst op 15 november 2010 door Webredactie Labyrint onder TV, het mysterie coma
Tags: brein, coma, euthanasie, hersenen, locked-in syndroom, vegetatieve staat
In 2002 is de diagnostiek van comapatiënten aanzienlijk verfijnd, en sindsdien weten we dat veel comapatiënten zich bewuster zijn van zichzelf en hun omgeving dan aanvankelijk werd gedacht. In het comacentrum van Steven Laureys, in Luik, worden nieuwe manieren ontwikkeld om met comapatiënten te communiceren. Geavanceerde hersenscanners maken het mogelijk om antwoorden op eenvoudige vragen rechtstreeks af te lezen aan de hersenactiviteit van de patiënt. Waar voorheen communicatie niet mogelijk was, krijgen de patiënten nu hun stem weer terug. Zouden comapatiënten dan ook kunnen aangeven dat ze niet meer verder willen leven? Met deze nieuw verworven inzichten komt ook het euthanasievraagstuk in een ander daglicht te staan.

Kijk op uitzending gemist.

22 oktober 2010: Locked In Syndroom Meeting in Maarn.

Op 22 oktober 2010 houdt de LIS (Locked In Syndroom) vereniging Nederland het 2e lotgenoten treffen voor 2010 op de volgende lokatie:

De twee Marken
Trompplein 5
3951 AC Maarn

De meeting duurt de hele dag met een lunch tussen de middag.

Meer informatie en een aanmeldingsformulier vindt u hier:Aanmelding LIS meeting

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@heservis.nl

24 september 2010: Try-It in Dublin Ierland.

Op 24 september waren we in Ierland om de nieuwe versie van Brainfingers te presenteren. Dit systeem is een geheel nieuwe ontwikkeling. Zowel de hardware als de software zijn compleet vernieuwd en verbeterd. De gevoeligheid is verbeterd en er zijn in de software uitbreidingen gedaan om het voor een nog groter aantal clienten toegankelijk te maken.

Bij deze meeting zullen verschillende leveranciers kijken welke mogelijkheden er zijn om mensen met een zeer zware handicap op de best mogelijke manier van een communicatiemiddel te voorzien.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@heservis.nl

2-5 juni 2010: Support 2010 in de jaarbeurs te Utrecht.

U kunt ons bezoeken op de jaarbeurs voor de presentatie van de nieuwste versie van Brainfingers. Ook zal er een demonstratie zijn van SIDE met spierbediening. U kunt ons vinden op de stand van Communicatie-Apparatuur B.V. Hal 9 stand A048. Voor vrijkaarten kunt u mailen naar info@heservis.nl

15 Maart 2010: Presentatie “Communiceren voor Locked In Patienten in de Praktijk”.

Op maandag 15 februari 2010 om 17u00 is er een uitgebreid symposium over diverse aspecten van het Locked In Syndroom gehouden. Er waren diverse sprekers. Wij hebben een presentatie verzorgd over de praktijkmogelijkheden van communiceren voor LIS patienten.

Deze presentatie is uitermate geschikt voor logopedisten en ergotherapeuten die dit in de praktijk tegenkomen en vaak niet goed weten hoe met de patient een goede zelfstandige communicatie op te zetten.