Kerstgroet

Ik wens iedereen die dit leest fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

Afgelopen jaar was voor mij persoonlijk een veelbewogen jaar.

Vanwege mijn gezondheid en situaties in de relationele sfeer heeft mijn leven een grote wending genomen. Door het gebrek aan energie en het ontbreken van een vaste woonplek heb ik in 2022 helaas moeten besluiten mijn activiteiten bij mijn firma Communicatie Apparatuur B.V. volledig te stoppen. Velen hebben druk op me uitgeoefend mijn werkzaamheden toch voort te zetten maar het was me te zwaar en ik heb besloten om mijn gezondheid voorrang te geven. De B.V. heeft onder de prima leiding van een interim manager nog een half jaar doorgedraaid, maar het bleek dat mijn persoonlijke inzet en technische kennis nodig was om de firma goed te laten draaien. Uiteindelijk is Communicatie Apparatuur B.V. afgelopen maart 2023 volledig gestopt. Ik begrijp dat dit voor velen die van mijn kennis en producten gebruik maakten een grote tegenslag is.

Nu, ruim een jaar later is mijn gezondheidssituatie stabiel. Door het wegvallen van de druk en verantwoording van een bedrijf met 14 man personeel heb ik wat rust gekregen. Werken op het niveau wat ik deed behoort voorgoed tot de verleden tijd en zicht op een vaste woonplek is er nog niet, maar ik heb fijne mensen om me heen die me helpen.

Zelf heb ik een positieve instelling en doe ik wat ik kan. Ik wil me graag blijven inzetten voor de doelgroep waar ik 22 jaar geleden voor begonnen ben: Mensen met het Locked-In-Syndroom en mensen die niet meer op een gewone manier kunnen communiceren. Dat is en blijft mijn passie en de komende tijd ga ik zien hoe ik daar vorm aan kan geven.

Het besef hoe goed ik het heb in vergelijk met vele mensen die ik de afgelopen jaren ontmoet heb, geeft me kracht om door te gaan en de energie die ik heb daarvoor op een positieve manier in te zetten.

Nogmaals wens ik iedereen een gezond en voorspoedig 2024.

Herman Visser.